Vijverhulp-vraagen

soorten vissen

er zijn vele verschillende vissen.

elke vis heeft zijn voordelen en nadelen, de één woelt in de boden de ander vernield planten, de een krijgt jongen de ander niet.

kortom iedere vis heeft wel iets.

MAAR sommige vissen doen juist helemaal niks aan de vijver.

De goudvis.

de goudvis is een mooie vijvervis.

het enige nadeel aan de goudvis is dat hij vaak erg gauw jongen krijgt. maar het is best een geschikte vijvervis.

hij wordt ongeveer 10 tot 15 cm groot.

 

sluierstaart.

 

De sluierstaart is de meest geschikte vijvervis. hij maakt niets stuk en hij krijgt haast geen jongen. ze kunnen niet groter worden dan

8 cm

 

goudwinde

 

de goudwinde leeft in groepen, het is ook een hele goede vijvervis maar ze moeten in groepen van minimaal 5 vissen.

ze kunnen ongeveer 15t/m 20 cm groot worden.

 

kooikarper.

 

De kooikarper is een zeer wilde vis je kan ze alleen houden in  een grote bak van minimaal 3 bij 3 m je kan verder niet echt planten in de vijver zetten. want anders vernielen ze het. Ze worden 20t/m 35 cm.

 

Driekleurwinde

  

De driekleurwinde is weer een variant op de goudwinde. Hij komt voor in een groot aantal kleurvariëteiten met een opvallende kleurschakering in roze, bruin en blauw. ze worden tussen de 5 en 10 cm

(geen afbeelding)

 

Driedoornig stekelbaarsje

 

Het driedoornige stekelbaarsje (gasterosteus aculeatus) wordt ongeveer 6 centimeter lang en is een zeer interessant visje om in een vijver te houden. Het water moet wel helder zijn en de vijver moet een aantal ondiepe gedeelten hebben. Met enig geluk kunt u dan in het vroege voorjaar de nestbouw van het mannetje bekijken. In dit nest zetten de vrouwtjes de eitjes af. Later bewaakt het mannetje de eitjes en de jongen. Driedoornige stekelbaarsjes leven hoofdzakelijk van waterinsecten. Ze eten geen droogvoer. De naam 'driedoornig' slaat op de drie stekels van de voorste rugvin.